Berba grožđa u Hercegovini još uvijek traje. Ovo je jedna od najboljih godina po količinama ali i kvaliteti uroda, tvrde sugovornici s kojima smo jučer bili u berbi Blatnica kod Čitluka.
Jedini problem predstavlja radna snaga da se to sve obere i zbrine za kvalitetna vina Žilavku i Blatinu.Iako se dnevnice beračima kreću od 120 – 150 KM teško je doći do radne snage.
Ante Vučić angažirao je obitelj, prijatelje, kumove, zetove. Svi su u vinogradu na berbi grožđa jer ono je ove godine rodilo kao ludo.Kada smo snimali kadrove
Donje Blatnice vidjeli smo više od 30 posto vinograda koji su zapuštani, zarasli u korov.Naši sugovornici tvrde da se mlađe generacije teško odlučuju za proizvodnju grožđa i vina.Neki smatraju da će i ovaj zanat uskoro u povijest.
Vina iz Hercegovine izvoze se u Ameriku, Europu, Kinu..Posjetili smo vinara Antu Vučića kojemu je to sporedna djelatnost ali koji neda da se ugasi obiteljska tradicija.
Više pogledajte u videoprilogu Sreća Stipovića.